Settle Upholstery

Duurzaamheid

Settle staat voor duurzaamheid. Duurzame kwaliteit waar u op kunt bouwen, een duurzaam team waar vakmanschap geborgd is én een duurzame aanpak met betrekking tot het klimaat.

De bouw van het model Homework van Arco is hier een mooie illustratie van. Scrollt u verder om de opbouw te bekijken?

Houten frame

Het frame van de Homework is gemaakt van FSC® gecertificeerd (SCS-COC-000652-AHG) eikenhout, de rug en zitting zijn gemaakt van FSC® gecertificeerd beukenfineer.

Zitcomfort

Comfort is essentieel, duurzame materialen zoals Hairlock en natuurlatex bieden hier uitstekende mogelijkheden. Hairlock wordt gemaakt van natuurlijk restmateriaal, natuurlatex wordt gemaakt uit duurzaam verkregen grondstoffen. Duurzaamheid en comfort in perfecte harmonie.

Bekleding

De uitstraling van de Homework wordt afgemaakt met mooie bekleding. De hoezen zijn afneembaar en vervangbaar, zodat de stoel zelfs na een update in het interieur klaar is voor een tweede leven.

Materialen

Settle kiest zoveel mogelijk voor duurzame grondstoffen en materialen bij de bouw van onze producten.

Wij zijn FSC® en PEFC gecertificeerd

* Vraag naar onze FSC® – en PEFC – gecertificeerde producten
(FSC-C016391; SCS-COC-000652-AHG)
(PEFC/30-32-1011; SCS-PEFC-COC-000652-HW)

We gebruiken steeds meer Hairlock
(Oeko-tex standard 100)

Hairlock wordt gemaakt van vee en paardenharen en is een duurzaam alternatief voor koudschuim.

Natuurlatex

Wij gebruiken natuurlatex voor uitzonderlijk zitcomfort. De grondstoffen voor dit materiaal worden op duurzame wijze verkregen.

Wol

Een prachtige uitstraling, duurzame kwaliteit en een duurzame herkomst.

Leer

Lederen stoelen hebben een lange levensduur en nemen bij gebruik een prachtig karakter aan. De levensduur en duurzame achtergrond van het materiaal maken dat leer uitstekend past bij onze focus op duurzaamheid.

Huisvesting

Verduurzaming van onze productiefaciliteit

Naast het gebruik van duurzame materialen, investeert Settle ook op andere manieren in het verminderen van onze impact op het milieu. In onze productiefaciliteit in Winterswijk maken we gebruik van bijvoorbeeld goede isolatie, lichtsensoren, ledverlichting, hybride warmtepompen, drukventilatoren en zuinige apparaten. Alles met het oog op duurzame productie van duurzame kwaliteit.

Afval

Minder afval produceren

Door gebruik te maken van technische ontwikkelingen, zoals automatisch gestuurde snijmachines, verminderen we onze snijverliezen, en oude stoffen krijgen soms een tweede kans. Daarnaast zetten onze vakmensen zich actief in om verspilling te vermijden.

Samen maken we het verschil.

Certificaten

Wij zijn trots op
onze certificaten

Maak een afspraak

Klaar voor de beste zit van uw leven? Vul het formulier in!

    Maak een afspraak

    Klaar voor de beste zit van uw leven? Vul het formulier in!